Varumärken

Varför välja en Falcon rangecooker? Med en Falcon i köket kommer alltid köket att vara husets hjärta.


Så tidigt som år 1829 producerade Falcon världens första spis. Spisen blev kallad "The Kitchener" och kom att revolutionera matlagningen i så stor grad att den dominerade markanden under nästan 100 år. I dag lever The Kitchener vidare genom marknadsnamnet Falcon, som nu är marknadsledande inom fristående spisar i Europa.


I vår värld där vitvaror blir alltmer strömlinjeformade och lika varandra, skiljer sig Falcon åt genom sin unika design och som efterlämnar ett långvarigt intryck på dem du bjuder in till ditt kök. Falcon erbjuder det största urvalet av modeller vad gäller stil, storlek och hällvarianter.


Allt för du ska kunna finna din drömspis, oavsett vilken stil du har i ditt kök.

Det kan ta lite tid att varligt producera en Falconspis. Stål av högsta premiumkvalitet är pressat, kapat, tvättat, polerat och slutligen emaljerad till perfekt finish. Ramen består av stål som vikts tre gånger för att ge spisen den stabilitet och kvalitet som krävs för alla de ingående högkvalitativa komponenter och delar som spisen består av.


AGA Rangemaster, som tillverkar Falconspisarna, satsar stort på produktutveckling. Alla spisar testas om och om igen för att erbjuda en slutprodukt av allra högsta premiumkvalitet. Det är därför Falcon rangecookers regelbundet vinner fina priser och utmärkelser, som exempelvis Plus X-priset för innovation, kvalitet och funktion.


I mer än 185 år har AGA Rangemasters fabrik i Leamington Spa (UK) arbetat med högsta kvalitet. Flera generationer av lokala familjer har deltagit i företagets utveckling fram till den framgång som företaget har idag.

År 1937, när Franz Pertinger beslutat att tillverka sin första spis kunde han redan luta sig mot sin stora erfarenhet som smed och kunskapen i att skapa smidesföremål. Solida och välbyggda spisar började dyka upp från den lilla verkstaden Rio Pusteria (Bolzano), beläget vid det lilla torget där Sacro Cuore di Gesù står, och där många arbetar fortfarande i dag. Gradvis började hans berömmelse spridas även utanför provinsen Bolzano.


Redan i mitten av sextiotalet, var Pertinger välkänd i Cortina d'Ampezzo och många andra platser i Dolomiterna. Du kunde där ofta se honom på sin lilla trehjuling i färd med att leverera en spis långt borta från sin hemstad där han sedan skulle se till att göra en experts jobb med det murningsarbetet som krävdes för att installera spisen och göra kunden nöjd.


Trots krisen på sextiotalet gällande spisar och braskaminer, på grund av ökningen av gas och fotogen som inhemska bränslen, fortsatte Pertinger att expandera sin verksamhet: i synnerhet samarbetet med en inredningsarkitekt som letade efter någon som kunde göra skräddarsydda produkter, bidrog till en viktig utveckling av företaget.


1973 tog dagens ägare, Othmar Pertinger, över efter sin far just när spisar i rostfritt stål började tillverkas i stället för de traditionella i emaljfinish.


Fabriken, som nu hade blivit för liten, flyttade 1978 till större lokaler, fortfarande i stadens centrum, och som sedan såg en ytterligare expansion 1990.


Oberoende av perioder av högkonjunktur och lågkonjunktur, har Othmar Pertinger alltid hållit sin fars motto i åtanke:


Skräddarsydda köksspisar måste vara av utmärkt kvalitet och måste uppfylla kundens behov. Och det är detta val av excellens i material och utförande som gjort Pertinger till ett ledande varumärke.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elitser